Social Icons


Kavaklı mahallesinde Bursa’nın Kavaklı caddesi vardır. Burçüstü şehri tepeden görür. İşte tam orası. Dünyada minicik bir nokta.

28 Mart 2015 Cumartesi

Kitap Evi'nin Kadim Dostları


15 yıl önceydi, sevgili Yekta Kopan ile Kitap Evi'nin 'Buluşmalar' adı ile düzenlediği etkinlikler sayesinde tanıştık. Hayalet Gemi dergisi ekibi olarak bir söyleşiye davet ettik. Sevgili eşi Burcu Ural ile birlikte Adnan Kurt, Murat Gülsoy, Ayfer Tunç ve erken gidişi ile içimizi acıtan Yücel Balku, o günden sonra hep yanımızda oldular. Özellikle Yücel Balku ile birlikte çalıştığımız 'Kitap Evi Öykü Atölyesi' zamanları, onların eğitmenlikleri, destekleri ile belki de bugüne dek devam eden en özgün atölye çalışmasıdır.
Sait Faik Öykü Ödülü'nü aldığını da birlikte öğrenmiştik. 15 yıl daha gençtik, ümitlerimizin sınırları kim bilir nerelerdeydi ve aramızdan birini, birkaç ay sonra kaybedebileceğimizi aklımıza getirmeden birbiri ardına düşlerimizi sıralıyorduk ılık bir Bursa baharında. Sevgili Yekta'nın sözleri ile; "yaşam kurgulanmalıdır."

Bugün geldiğimiz yer o günkü hedeflerimizin neresinde bilmiyorum. Bir bahar günü yine  Kitap Evi bahçesinde kahve içersek ,anlatırız... Ama o kısacık birkaç günde en kıvanç veren Kitap Evi dostlarını kazandık. Şehre her geldiklerinde kocaman gülüşleri ile kocaman kucaklanırlar Kitap Evi'nin kadim dostları.
Bugünler de yine dostlar gelip geçti Kitap Evi'nden.
Bahar geldi.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Kitap Evi Otel @KitapEviOtel Kitap Evi Otel
Kitap Evi Otel Kitap Evi Otel